Меню
Главная
Металлоискатели
Все для поиска
НеПутёвые заметки
Моя Житомирщина
Чистка и хранение
Трехверстовки
Хроника копа
NEL катушки
Литература
Новичкам
Карты
Видео
Форум
Всякое
Статьи
Ссылки
RSS канал
RSS канал
Друзья

Поиск



Популярные Новости
· 1: Все денежные знаки в истории России (Прочтено: 893658 раз)
· 2: Клейма на патронах и оружии, 1995 (ТОМ 1) (Прочтено: 507749 раз)
· 3: Старинная карта Украины 1648 года. Скачать бесплатно (Прочтено: 314669 раз)
· 4: Уроки для чайников:Совмещение старых и новых карт (Прочтено: 180311 раз)
· 5: Oziexplorer 3.95.4m + Русификатор + Русская инструкция (Прочтено: 172437 раз)
· 6: Ориентировочная стоимость советских монет по годам (1921-1991). 2013 год. Цена (Прочтено: 100991 раз)
· 7: Легенды о кладах в городе Житомир (Прочтено: 79977 раз)
· 8: Краткий курс молодого кладоискателя (Прочтено: 78251 раз)
· 9: Поисковые магниты (Прочтено: 64945 раз)
· 10: Глубина обнаружения находок (Прочтено: 60249 раз)
Фортуна
У Києві музейному комплексу "Мистецький арсенал" передано 678 античних монет римського періоду



19 січня ц.р. у Службі безпеки України на виконання рішення Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей передано для постійного зберігання в “Культурно-мистецькому та музейному комплексі “Мистецький арсенал” 678 античних монет римського періоду, які зловмисники намагались незаконно вивезти за межі України.



Стародавні монети, які, за висновками експертів, відносяться до 1 тисячоліття до нашої ери і є унікальними пам’ятками історії, були вилучені співробітниками СБУ спільно з митниками та прикордонниками у квітні 2008 році при спробі їх незаконного вивезення через аеропорт Одеси до Норвегії. Вся ця колекція монет та кожна монета окремо є культурною та історичною цінністю, оскільки належить до різних періодів та епох у розвитку античних держав, відображає історію нумізматики.

Зловмисник, громадянин однієї з країн Балтії, з метою незаконного вивезення скуповував стародавні монети на «чорному ринку» в Одесі на замовлення колекціонерів з Європи. Готуючись до виїзду за кордон, іноземець облаштував схованку у коробці передач від мотоциклу «Дніпро», куди й сховав колекцію монет. Агрегат мотоциклу з монетами всередині був належним чином упакований та мав бути зданий як багаж у аеропорту. Під час митного огляду монети були виявлені правоохоронцями та вилучені.





За вироком суду іноземця визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України (контрабанда) та засуджено, монети конфісковано у дохід держави.

Генеральний директор ДП «Культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» Ігор Дідковський подякував Службі безпеки України, яка долучилася до створення проекту Президента України В.Ющенка «Мистецький арсенал», передаючи унікальні експонати майбутньому музею.

Даючи оцінку колекції старовинних монет, голова державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон Юрій Савчук підкреслив, що з точку зору дослідників світової історії передані СБУ старожитності не мають ціни.

Питання протидії вивезенню за межі держави історичних та культурних цінностей, охорона національної культурної спадщини є одним із пріоритетних завдань Служби безпеки України.

За останні два роки співробітниками СБ України вилучено у контрабандистів понад 10 тисяч культурних цінностей, серед яких 130 ікон, більше 8 тисяч монет, 318 орденів і медалей, 30 картин, 104 старовинні книги, 9 одиниць антикварної зброї та 1700 інших предметів старовини.

За рішеннями судів і Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей, за цей період 3592 твори мистецтва та інших предметів, що становлять історичну цінність, вже повернуто релігійним громадам різних конфесій, музеям і архівам, музейним фондам Національного художнього музею України, Музею історичних коштовностей України, Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Решту вилучених предметів, які тимчасово зберігаються в СБУ як речові докази, після завершення розслідування кримінальних справ та їх судового розгляду також буде передано культурним і релігійним установам.

Источник: www.sbu.gov.ua
Ваше имя:
Ваш e-mail:

Very Happy Smile Sad Surprised
Shocked Confused Cool Laughing
Mad Razz Embarassed Crying or Very sad
Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink
Exclamation Question Idea Arrow
Код Проверки:

Введите Код:

Запомнить

Мы в Facebook
 
Кладоискательство в Украине
Нас уже 999999 участников!!!
Присоединиться к группе
 
Статистика
Яндекс цитирования
Rambler's Top100 Яндекс.Метрика
Реклама

Владелец: Sanyok

При использовании материалов моего сайта убедительная просьба оставлять ссылки на сайт-источник
Все содержащиеся на сайте материалы носят информационно-новостной характер,которые основаны на открытых сетевых источниках и публикуются исключительно в целях ознакомления.